Haken en kinderen

Wat is dat toch met baby’s en spelen met dingen die niet van hun zijn.

Onze kleine is net 1 geworden. Hij is zeer bewegelijk en zit nooit een moment stil. Dat is heel leuk en aardig maar ja hij wil ook overal aan zitten. En hij speelt ook het liefst met dingen die niet van hem zijn.

Het speelgoed van zijn broer en zus is uiteraard zeer in trek. Zijn grote broer maakt graag grote bouwwerken van Duplo. Maar ja dan komt babybroertje er weer aan om de boel te slopen, dat is natuurlijk erg frustrerend.

Grote zus leert zelf net een beetje delen, maar dat delen doet ze nog niet echt met haar broertje. Hij hoeft alleen maar naar haar te wijzen of ze begint al te piepen.

Dus dan gaat het kleine meneertje maar met memmie haar spullen spelen. Zoals haar garen waarvan memmie dacht dat het genoeg was om het in een bak met deksel te doen. Maar nee die kan ie natuurlijk ook al open maken. En dan heeft ie dus een bolletje garen te pakken en gebeurt er dit.

En ik ben echt 3 uur bezig geweest om alles weer uit de knoop te halen. Ach het houd je van de straat.

Als je denkt och dat arme jochie die heeft gewoon geen eigen speelgoed. Nou dat heeft ie echt genoeg, maar dat is gewoon niet interessant. En de box is al helemaal uit een boze.

Maar nu moet ik weer stoppen met schrijven want het meneertje heeft de kattenbrokjes gevonden die ik dus al hoger had weggezet.

Pff doen alle baby’s dit? (Onze drie baby’s wel in ieder geval)

5 reacties op “Haken en kinderen

 1. Simone van Damme-Simonis zegt:

  Taetske, wat schrijf jij leuk zeg. Als je al je stukjes bewaart, kun je er later een leuk boekje van
  maken. Weer een leuk cadeautje voor de jonge moeders .
  Ik heb het in ieder geval met plezier gelezen …..

  Mone

 2. Thelma zegt:

  Oh heerlijke blog. Zo herkenbaar. Hoewel bij mij vooral de katten mijn wol leuk vinden.
  Zoonlief heeft ( helaas) geen broertje of zusje, maar juist momenten dat ik lekker bezig ben met haken, tekenen/schilderen of met school bezig, kan hij ineens niet meer zelf spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.