Handgemaakte dekens

wollen deken

Er is niets fijners dan een handgemaakte deken

Wie mij al wat langer volgt ziet dat ik eigenlijk van alles en nog wat haak. En de laatste tijd ook brei. Maar eigenlijk als ik heel diep in mijn hart kijk maak ik het liefst dekens. In deze blog ga ik uitleggen waarom.

Gehaakte deken van restjes sokkenwol

Dekens maken is echt een favoriet van mij. Je kunt het je namelijk zo makelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. De deken op het plaatje hierboven heb ik bijvoorbeeld gehaakt van resten sokkenwol. Ik heb een vrij eenvoudige steek gebruikt. Namelijk de moss stitch. Maar door alle verschillende kleuren krijg je een super leuk effect.

De deken die ik op deze manier gehaakt heb staat nog te koop in de webshop. https://taetskeoriginal.nl/product/wollen-fantasy-deken/ Ondertussen ben ik weer een deken aan het haken van restjes sokkenwol. Maar deze wordt nog groter.

Af en toe krijg ik een opdracht om een deken te haken. Zo ook de deken hieronder

gehaakte deken alpine stitch

Deze deken is gehaakt van alpaca wol. Hiervoor heb ik de alpine stitch gebruikt. Deze steek beviel me zo goed dat ik nog een deken met dit garen en deze steek heb gehaakt. Deze deken heb ik gehaakt voor ons nieuwste neefje. Dan ligt hij ook lekker warm. Hiervoor heb ik marine blauw gebruikt.

Wil jij nou ook zo’n mooie deken in de alpine stitch, dat kan kijk eens in de webshop https://taetskeoriginal.nl/product/deken-alpacawol-petrol/

Maar ik haak niet alleen dekens, ik brei ze ook

Zoals deze deken die ik heb gebreid van een heerlijk zachte merinowol

gebreide babydeken

Hiervoor heb ik zelf een patroon bedacht. Namelijk 5 recht en 5 averecht en dit heb ik steeds afgewisseld in blokjes van 5 zodat je een leuk effect krijgt. Deze deken is nog beschikbaar in de webshophttps://taetskeoriginal.nl/product/wollen-wiegdekentje-oud-roze/

Wil jij nou ook een mooie deken die speciaal voor jou gehaakt of gebreid is. Neem dan even contact met mij op. Of kijk nog even in de webshop welke dekens er op voorraad zijn. https://taetskeoriginal.nl/product-categorie/interieur/dekens-interieur/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.