Slofsokken, slofsokken en nog meer slofsokken

laten zien hoe de sokken zitten

Brrr het is koud buiten. Vanochtend moest ik krabben toen ik naar mijn werk ging. Voor mij betekent dat ook koude voeten. En daar hebben meer mensen last van. Want de gehaakte slofsokken vliegen als warme broodjes over de toonbank.

In deze blog wil ik jullie eens laten zien welke verschillende slofsokken ik allemaal haak. Want er zijn verschillende soorten.

Kattenoog sokken

Het begon allemaal toen ik een patroon vond van Sacha Blase van Wagtendonk. Ook wel à la Sacha. Op haar Facebook groep deelde zij een patroon van kattenoog sokken. Dus dit patroon heb ik meteen via Etsy aangeschaft. O wat was dat leuk die sokken te haken. En al snel kreeg ik een aanvraag van iemand om voor het hele gezin een paar te haken.

Kattenoog sokken zitten echt fijn. Ik draag ze zelf over mijn gewone sokken als slofsokken. Want gehaakte sokken zijn wel dikker dan bijvoorbeeld gebreide sokken. De boord van de kattenoog sok is niet heel hoog

De kattenoog slofsokken vindt je hier in de webshop.

Yoga sokken

Ik had al heel wat kattenoog sokken gehaakt toen bleek dat er een boek van à la Sacha uit zou komen. Met nog meer patronen van slofsokken. Dus ja dat heb ik aangeschaft. Wat een prachtig boek. Echt een aanrader! Kijk hier maar eens. Ze heeft ook nog vele andere haakboeken geschreven.

In dit mooie boek stonden ook yoga sokken. Bij deze sokken is de boord lekker hoog. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor kindjes doordat de slofsokken niet zo snel uitgaan. Ook ideaal als je kindje draagt in een draagdoek/zak. Want een broek kruipt altijd omhoog en dan worden de beentjes zo koud

In het boek worden de yogaslofsokken kraanvogel sokken genoemd. Ook weer zo’n prachtige benaming.

Uiteraard zijn ook de yogaslofsokken in alle maten verkrijgbaar. En je hebt keuze uit ruim 40 kleuren. Kijk hier maar eens.

En nog veel meer

Er zijn nog veel meer patronen uit het boek. Een paar daarvan heb ik al geprobeerd. En die sokken staan dan ook in de webshop maar hebben nog niet hun eigen afdeling.

Zo haakte ik deze locomotief sokken.

Ik had nog wat restjes over en wou die combineren. En dit patroon paste er mooi bij. Toen ik ze af had zei mijn zoon: hey dat zijn de kleuren van Harry Potter. En inderdaad dat zijn het. Helaas voor hem zijn dit sokken in de maat 3-5 jaar dus die gaan hem niet passen. Als troost ben ik hem het tweede boek gaan voorlezen. Want het eerste deel hadden we allang uit.

Ook in het boek staan kabelsokken. En als ik ergens gek op ben dan is het kabels haken. Dus ja die kunnen niet ontbreken

Uitbreiding

Normaal gesproken als ik een paar sokken ga haken is de levertijd ongeveer 7 werkdagen. Maar doordat ik de kant en klare slofsokken collectie wil uitbreiden kun je straks nog sneller genieten van lekker warme voetjes.

Voor alle artikelen die direct leverbaar zijn kun je hier een kijkje nemen.

Materiaal

Ik haak de slofsokken eigenlijk altijd van sokken wol. Dit bestaat uit 75% wol en 25% polyamide. Door de polyamide slijten de slofsokken minder snel.

Mocht je nou liever sokken willen hebben van katoen en polyamide dan kan dat ook. Neem dan even contact met mij op dit kan via facebook of je kunt me mailen op taetske@taetskeoriginal.nl

Ik haak de slofsokken echt in alle maten en je hebt keuze uit meer dan 40 kleuren. In overleg kiezen we de mooiste kleur voor jou uit.

Als je sokken bij mij besteld heb je de keus of je met of zonder antislip wilt. Sowieso voor kinderen zou ik altijd kiezen voor antislip. Want de sokken zijn behoorlijk glad zonder de anti-slip.

Ik heb zelf geen last van de bolletjes aan de onderkant. En mijn kinderen dragen de sokken met antislip ook in hun laarzen. Ideaal hoor naar school want hebben ze meteen een lekker dik paar sokken aan daar en krijgen ze geen koude voeten.

Zelf haken
En wil je nu zelf aan de slag vergeet maar je komt er niet uit mag je me ook altijd contacten. Of je kunt terecht op de sokken haken à la Sacha Facebook groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.