De mama/draagponcho

De maand oktober is aangebroken en de herfst is begonnen. Dus wordt het ook weer kouder. Nou vind ik dat opzich niet erg want de hele hete zomer was mij af en toe wel een beetje te veel van het goede.

Maar als het kouder wordt heb je meer kleren aan. En vaak ook een jas. En als je je kindje draagt in de doek of draagzak is het soms erg onhandig om dan ook een jas aan te hebben. Maar daar heb ik de oplossing voor, namelijk een mamaponcho.

Een mama of draagponcho is een poncho met een extra gat erin waar het hoofd van je kindje doorheen kan. Zo’n poncho kun je voor zowel rug als buikdragen gebruiken.

Als het nog niet heel erg koud is dan heb ik er zelf nog geen jas onder aan. Maar als het wel kouder wordt dan doe ik mijn winterjas aan en die doe ik dan niet helemaal dicht en daar doe ik dan de draagponcho overheen. Zodat het lekker warm is. Deze oplossing met de jas los kan eigenlijk alleen met buikdragen.

Met rugdragen zou je bijvoorbeeld wel een lekker dikke trui aan kunnen doen en dan daarover heen je doek of draagzak doen. En dan de poncho aan.

Ook is het ideaal dat als je van buiten naar binnen gaat je de poncho uit kan doen en je kindje dus niet extra warm wordt. Je kindje kun je dus gewoon lekker in de doek of draagzak laten zitten.

Ik heb twee verschillende ontwerpen voor draagponcho’s. De ene is wat meer open door het patroon.

Voor deze versie heb ik het patroon gebruikt van Haakbeest

Hij is hier te vinden in de webshop.

En ik heb nog een ander model. Deze heb ik zelf ontworpen. Deze poncho is helemaal dicht dus iets warmer dan het andere model.

Deze draagponcho kun je hier vinden in de webshop.

Als je je kindje draagt is een gewone sjaal ook niet echt handig. Daarom heb ik een bijpassende collsjaal ontworpen voor bij de mamaponcho’s. Normaal zijn ze €10,- maar in combinatie met een poncho zijn ze €7,50 per stuk.

Hier zijn de sjaals los te verkrijgen. En in de webshop staat bij de poncho’s een extra optie om de collsjaal erbij te bestellen.

Uiteraard zijn er allerlei kleuren mogelijk voor de poncho’s. Standaard haak ik ze van acryl maar ook kan ik ze van ander materiaal haken. Bij vragen of interesse mag je altijd contact met me opnemen.

Draag je zelf ook en heb je dan ook een draagponcho?

*Edit de link naar het patroon voor de mamaponcho doet het niet. Ik ben bezig om het patroon weer beschikbaar te krijgen (het is niet een patroon van mezelf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.