Vakantie

Nog een halve week en dan zit de grote zomervakantie (zoals onze oudste het noemt) er alweer op.

We waren allemaal toe aan vakantie 6 weken geleden. Gewoon sochtends lekker rustig aan doen en niet de hele tijd hoeven te foeteren dat ze op moeten schieten omdat de bel bijna gaat.

Ons plan was om niet op vakantie te gaan maar lekker dagjes uit te plannen. Prima plan zou je denken.

Maar ja toen kwam er een hitte golf van 3 weken en uiteraard precies in onze vakantie. Oei wat was het warm. En maak een 1 jarige, een 2 jarige en een 4 jarige maar eens duidelijk dat de beter wat rustiger aan kunnen doen met de warmte. Niet te doen.

Dus onze geplande dagjes uit werden toch iets minder. Of het werd een tripje naar de grote speelgoedwinkel met airco. Wat de kinderen uiteraard ook niet erg vonden.

Die kinderen vermaakten zich prima in het zwembad in de tuin. En af en toe kwamen papa en Memmie er gewoon bij om af te koelen.

Ondertussen had ik nog wel een goed idee om waterballonnen te haken.

Deze zijn van een speciaal soort garen gehaakt die water absorberen en ze dus nat worden. Maar als je ze op iemand gooit is het niet hard. Ideaal want je kunt ze keer op keer weer gebruiken. Ze kunnen zelfs in de was.

Uiteraard zijn ze hier te bestellen in de webshop.

Maar er was ook een mamaponcho plus bijpassende collsjaal besteld. Dus in de avonduurtjes als het een beetje afgekoeld was toch zitten haken.

Onze middelste is in de vakantie ook jarig. En voor haar hadden we een IKEA poppenhuis gekocht maar omdat ik die zelf wat saai vond heb ik hem samen met mijn tante gepimpt.

Ze was er super blij mee.

En toen waren daar de reuzen in Leeuwarden. Wat was iedereen enthousiast. En wat was het ongelofelijk druk. Maar zo’n heerlijke sfeer in de stad heb ik nog niet vaak meegemaakt. Iedereen had er zin in.

Met drie kleine kinderen kun je niet uren aan de kant van de weg staan. Maar we hebben het meisje en de hond gezien. Geweldig!

En nu is de vakantie alweer bijna afgelopen. We hebben dit weekend nog gezellig dorpsfeest in het dorp. Dus dat wordt nog genieten. En dan begint maandag het echte leven weer.

 

Hoe was jullie vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.